16/06/23

DA HORTA AO PRATO. COVASMOLA 2.0. PARTE 2: MERCADO DE PROXIMIDADE

 Para facer as receitas saudables, necesitabamos máis ingredientes e decidimos mercalos nos pequenos comercios de proximidade. Para obter os "cartos Covasmola" e poder mercar, retomamos os rexistros de hábitos saudables (alimentación, sustentabilidade e mobilidade) que esta vez tiñan que conseguir por grupo-aula.


Lolo, a mascota da biblioteca, achegou a cada grupo a receita que ía elaborar cos ingredientes necesarios que tiñan que mercar:


Unha representación do alumnado de cada receita saíron a mercar aos establecementos colaboradores (Ultramarinos Ángeles, Froitería Calpita, Carnicería Juan e e Panadería Orixes) que estaban identificados cun logo de "Establecemento colaborador Covasmola".


O resto do alumnado quedou no centro elaborando adornos para a apertura do "Mesón Covasmola".

O alumnado de Educación Infantil fai a sobremesa: mandalas e brochetas de froitas e batido:




O alumnado de primeiro ciclo fai as bombas de saúde a bebida enerxética e o pan chapati que servirá como base para a pizza:





o segundo ciclo fai unha ensalada de polo e outra de atún:




O terceiro ciclo elabora a pizza sobre o pan chapati e a tortilla:




Unha vez mercados todos os ingredientes só queda cociñar e comer!!!!

Ningún comentario: